Siirry pääsisältöön

Tomaattilinssikeitto





Tomaattilinssikeittoa voisin syödä vaikka joka päivä. Resepti on muokkautunut aikojen saatossa, ja edelleen muokkautuu sen mukaan, mitä extraa kaapista löytyy. Keiton valmistaminen on helppoa ja melko nopeaakin, suurin vaiva on sipulien silppuaminen (mun silmät alkaa vuotaa jo suurin piirtein siinä vaiheessa, kun otan sipulin käteeni).

Ainekset:

1 tölkki tomaattimurskaa
1 dl punaisia linssejä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
8 dl vettä
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl chili-valkosipulikastiketta
2 kasvisliemikuutiota
100 g tuorejuustoa
pippuria
suolaa
paprikamaustetta
5 rkl sitruunamehua
oliiviöljyä





Sipulit silputaan ja kuullotetaan öljyssä kattilassa. Sitten lisätään vesi ja kaikki muut ainekset, paitsi tuorejuusto ja sitruunamehu. Keitetään noin 20 minuuttia, eli niin pitkään että linssit ovat kypsiä.




Sitten keitto otetaan pois liedeltä ja soseutetaan sauvasekoittimella. Tämän jälkeen keitto laitetaan takaisin liedelle, lisätään tuorejuusto ja sitruunamehu ja kiehautetaan. Sekoitellaan sen verran että tuorejuusto sulaa ja sekoittuu keittoon tasaisesti. Valmista on.



Keittoon saa lisää makua helposti lisäämällä yrttejä ja erilaisia mausteita. Kaikenlaista olen kokeillut, mutta ihan tää basickeitto on parasta. Keitto on aika sakeaa, mutta jos siitä haluaa vielä ruokaisampaa, niin esimerkiksi krutongit sopii keiton kanssa hyvin. Mä olen tehnyt ruiskrutonkeja pilkkomalla ruispaloja ja paahtamalla niitä pannulla öljyssä ja mausteissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen munacurry eli ruoka, jota tehdessä ei kannata hieroskella silmiään

Munacurrya kokkailin jo pari päivää sitten, nyt on vasta aikaa kirjoitella asiasta. Suomen mastercheffia lainaten: tähän "annokseen" tulee paljon "komponentteja" joten ennen kuin sain annoksen "pleitattua", täytyi tehdä perusteellinen kauppareissu ja kokkaukseen kului aikaa noin pari tuntia. Eli tämä ei ole mikään nopea arkiruoka, vaan semmoinen vapaapäivän harrastelupöperö. Munacurryn ohje löytyy Sanna Mansikkamäen ja Pia Inbergin kirjasta nimeltä Muna. Nimensä mukaisesti kirjassa on munaohjeita laidasta laitaan. Munacurry on ensimmäinen resepti, jota kyseisestä kirjasta olen kokeillut. Erityismaininta siitä, että kirjassa on paitsi hyviä ohjeita, niin se on myös ilo silmälle, sillä kirjan kuvitukseen ja taittoon on panostettu. Komponentit: Currytahna (tarkka ohje löytyy kirjasta, tämä ohje sen mukaan mitä itse tein) 4 salottisipulia (kaupassa ei ollut, joten käytin sen sijaan 1 ison makean sipulin) 4 valkosipulinkynttä 2

Vaniljakreemi-omenapiirakka

Tämä omenapiirakka syntyi vähän vahingossa, kun muiden leivonnaisten jäljiltä oli jäänyt tarpeita jotka sitten päätyivät piirakkaan. Ja lopputulos on ihan loistava, paras omenapiirakka mitä olen koskaan tehnyt taikka syönyt! Koska piirakka syntyi puolivahingossa, niin kuviakaan ei tullut sen valmistamisesta otettua, mutta ohjetta on helppo noudattaa ilmankin. Jo monen monta vuotta olen käynyt keräämässä omenoita läheisestä puistosta, jossa on omenapuita vaikka kuinka paljon, eikä niitä kai kukaan kerää, paitsi minä. Tänään oli kovia tuulenpuuskia ja omenoita oli tippunut maahan niin paljon, että keräsin kassillisen alta aikayksikön. En tunnista eri omenalajikkeita, mutta osa omenoista on makeita ja osa kirpeitä. Laitoin piirakkaan molempia ja hyvin tasapainottavat toistensa makuja. Tarpeet: 4 omenaa 1 dl vaniljakreemijauhetta 2 dl rasvatonta maitoa 1 dl kookoshiutale-mantelirouhesekoitusta (noin puolet ja puolet) 2 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 1 k

Appelsiini -pullakakku

Ihanan helppo ja herkullinen kakku ilman vatkausta ja veivausta. Helppo leikata ja tarjoilla vaikka leivoksena kuten kuvasta näkyy. Tätä tehtiin koulussa elintarviketeknologian tunnilla ja ihastuin. Jostain syystä olen alkanut pitää raikkaista hedelmäisistä leivonnaisista enemmän kuin tuhdeista suklaakakuista ym. suklaata sisältävistä leivoksista. Suklaata tulee syötyä nykyään tosi harvoin, kun aiemmin pystyin syömään kokonaisen levyn ihan kevyesti. Oonko mä tulossa vanhaksi?? Alkuperäisen ohjeen mukaan kakkuun tulee mantelirouhetta, mutta kun omassa kaapissa sitä ei ollut kuin lusikallinen jäljellä, käytin sen sijaan kookoshiutaleita ja kakusta tuli vähintään yhtä hyvää, jos ei parempaakin kuin mantelirouheen kanssa. Joten kumpainenkin käy, myös pähkinärouhetta voisi tähän kakkuun kokeilla. Ainekset: 125 g sulatettua margariinia tai voita 1,5 dl sokeria 1 muna 5,5 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhetta 1 dl kookoshiutaleita 2,5 dl appelsiinimehua + kananmunaa v