Tomaattilinssikeittoa voisin syödä vaikka joka päivä. Resepti on muokkautunut aikojen saatossa, ja edelleen muokkautuu sen mukaan, mitä extraa kaapista löytyy. Keiton valmistaminen on helppoa ja melko nopeaakin, suurin vaiva on sipulien silppuaminen (mun silmät alkaa vuotaa jo suurin piirtein siinä vaiheessa, kun otan sipulin käteeni).
Ainekset:
1 tölkki tomaattimurskaa
1 dl punaisia linssejä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
8 dl vettä
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl chili-valkosipulikastiketta
2 kasvisliemikuutiota
100 g tuorejuustoa
pippuria
suolaa
paprikamaustetta
5 rkl sitruunamehua
oliiviöljyä
Sipulit silputaan ja kuullotetaan öljyssä kattilassa. Sitten lisätään vesi ja kaikki muut ainekset, paitsi tuorejuusto ja sitruunamehu. Keitetään noin 20 minuuttia, eli niin pitkään että linssit ovat kypsiä.
Sitten keitto otetaan pois liedeltä ja soseutetaan sauvasekoittimella. Tämän jälkeen keitto laitetaan takaisin liedelle, lisätään tuorejuusto ja sitruunamehu ja kiehautetaan. Sekoitellaan sen verran että tuorejuusto sulaa ja sekoittuu keittoon tasaisesti. Valmista on.
Keittoon saa lisää makua helposti lisäämällä yrttejä ja erilaisia mausteita. Kaikenlaista olen kokeillut, mutta ihan tää basickeitto on parasta. Keitto on aika sakeaa, mutta jos siitä haluaa vielä ruokaisampaa, niin esimerkiksi krutongit sopii keiton kanssa hyvin. Mä olen tehnyt ruiskrutonkeja pilkkomalla ruispaloja ja paahtamalla niitä pannulla öljyssä ja mausteissa.
Kommentit
Lähetä kommentti