Munacurrya kokkailin jo pari päivää sitten, nyt on vasta aikaa kirjoitella asiasta. Suomen mastercheffia lainaten: tähän "annokseen" tulee paljon "komponentteja" joten ennen kuin sain annoksen "pleitattua", täytyi tehdä perusteellinen kauppareissu ja kokkaukseen kului aikaa noin pari tuntia. Eli tämä ei ole mikään nopea arkiruoka, vaan semmoinen vapaapäivän harrastelupöperö.
Munacurryn ohje löytyy Sanna Mansikkamäen ja Pia Inbergin kirjasta nimeltä Muna. Nimensä mukaisesti kirjassa on munaohjeita laidasta laitaan. Munacurry on ensimmäinen resepti, jota kyseisestä kirjasta olen kokeillut. Erityismaininta siitä, että kirjassa on paitsi hyviä ohjeita, niin se on myös ilo silmälle, sillä kirjan kuvitukseen ja taittoon on panostettu.
Komponentit:
Currytahna (tarkka ohje löytyy kirjasta, tämä ohje sen mukaan mitä itse tein)
4 salottisipulia (kaupassa ei ollut, joten käytin sen sijaan 1 ison makean sipulin)
4 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
2 rkl raastettua inkivääriä
2 tl kurkumaa
2 punaista chiliä
2 tl korianterinsiemeniä
2 tl juustokuminansiemeniä
2 tl garam masala-maustetta
2 tl suolaa
2 rkl tomaattipyreetä
4 rkl voita paistamiseen
Sipulit hienonnetaan ja kuullotetaan pannulla/kasarissa voissa parikymmentä minuuttia. Raastettu inkivääri, hienonnetut chilit, tomaattipyre ja mausteet yhdistetään kuullotettuihin sipuileihin ja seos hienonnetaan tahnaksi keinolla millä hyvänsä. Itse käytin hienontamiseen smoothieblenderiä, kun en muutakaan keksinyt. Seokseen oli pakko lisätä hieman vettä, jotta hienontaminen blenderillä onnistui. Mutta hyvä tuli. Hienonnettua mausteseosta kuullotetaan pannulla/kasarissa voissa vielä kymmenisen minuuttia ja tuoksu on huumaava. Ja tässä vaiheessa on hyvä muistaa olla hieromatta niitä silmiä, vaikka kuinka alkaisi silmät vuotaa. Kun sormissa on sitä chiliä ja muita mausteita, joten silmien hierominen ei ole hyvä idea. (olen kuullut, että myöskään genitaalien rapsuttelu chiliä sisältävillä
sormilla ei ole hyvä idea, omakohtaista kokemusta tästä ei ole. Tosin ruokaa laittaessa genitaalien rapsuttelua kannattanee välttää joka tapauksessa)
Kastike
2 dl punaisia linssejä
400 ml tomaattimurskaa
3 dl kasvislientä (kiehautin 3dl vettä ja lisäsin yhden kasvisliemikuution)
400ml kookoskermaa
6 keitettyä munaa
Linssit huuhdellaan ja lisätään kasariin (jos on aiemmin käyttänyt paistinpannua, niin nyt kannattaa vaihtaa kasariin) maustetahnan joukkoon. Samalla lisätään myös tomaattimurska, kasvisliemi ja kookoskerma. Seoksen annetaan kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia ja voilá, curry on valmista. Curryn kiehuessa munat keitetään valmiiksi, noin 8 minuutin munat ovat sopivia. Keitetyt munat kuoritaan ja halkaistaan ja lisätään curryn joukkoon. Curry koristellaan chilillä ja korianterin lehdillä ja tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.
Sattuneesta syystä meillä oli valmiina munavoita ja cocktailpiirakoita ja ne sopivat kuin nyrkki silmään curryn kyytipojaksi. Curry on sopivan mausteista, mutta kuitenkin tarpeeksi mietoa, että lapsetkin suostuivat sitä hieman syömään. Tokaluokkalaisen mukaan ruuassa oli hyvää riisi ja keitetty muna, mutta itse curryakin pystyi syömään. Aikuisille tämä maistui tosi hyvin, voin suositella.
P.S. Kun riisit oli jo syöty, mutta currya vielä jäljellä, niin tein itselleni iltapalaa täyttämällä pitaleipiä currylla, juustolla ja tomaateilla ja paahdoin leipiä uunissa sen verran että juusto suli ja täyte oli lämmintä. Toimii!
Kommentit
Lähetä kommentti