Ihanan helppo ja herkullinen kakku ilman vatkausta ja veivausta. Helppo leikata ja tarjoilla vaikka leivoksena kuten kuvasta näkyy. Tätä tehtiin koulussa elintarviketeknologian tunnilla ja ihastuin. Jostain syystä olen alkanut pitää raikkaista hedelmäisistä leivonnaisista enemmän kuin tuhdeista suklaakakuista ym. suklaata sisältävistä leivoksista. Suklaata tulee syötyä nykyään tosi harvoin, kun aiemmin pystyin syömään kokonaisen levyn ihan kevyesti. Oonko mä tulossa vanhaksi??
Alkuperäisen ohjeen mukaan kakkuun tulee mantelirouhetta, mutta kun omassa kaapissa sitä ei ollut kuin lusikallinen jäljellä, käytin sen sijaan kookoshiutaleita ja kakusta tuli vähintään yhtä hyvää, jos ei parempaakin kuin mantelirouheen kanssa. Joten kumpainenkin käy, myös pähkinärouhetta voisi tähän kakkuun kokeilla.
Ainekset:
125 g sulatettua margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
1 muna
5,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita
2,5 dl appelsiinimehua
+ kananmunaa voiteluun ja kookoshiutaleita pinnalle ripoteltavaksi
+ 1,5 dl tomusokeria ja n. 1 rkl appelsiinimehua koristeluun
Sekoita sulatettuun margariiniin sokeri ja kananmuna Älä vatkaa! Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja appelsiinimehu vuorotellen taikinan joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Paista uunissa 200 asteessa noin. 20 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä. Koristele kakku tomusokerista ja appelsiinimehusta tehdyllä sokerikuorrutuksella. Nopean pursotuspussin saat minigrippussista, josta leikkaat yhden kulman pois. Valmiista kakusta voi leikellä mieleisiään paloja. Erittäin hyvää teen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti