Vaikka leipominen on mukavaa puuhaa, joskus (aika usein) nopeus on valttia. Tämä piirakka valmistuu todellakin käden käänteessä, eikä se vaadi minkäänlaista vatkausta tai veivausta, pelkkä ainesten sekoittaminen riittää ja täytteeksi voi laittaa mitä huvittaa. Eikä taikinakaan ole niin justiinsa; tänään kaapista löytyi vain yksi muna kahden sijaan, joten laitoin hieman enemmän maitoa sen sijaan.
Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä (oliiviöljy antaa hieman kummallisen sivumaun, en suosittele)
1 dl maitoa
1,5 tl vanilliinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl jauhoja (vehnäjauho sopii parhaiten)
ripaus suolaa
Täyte:
omenahilloa
pakastevadelmia
Aivan ensimmäiseksi uuni päälle 200 asteeseen. Piirakka valmistuu niin nopeasti, ettei uuni välttämättä ehdi edes lämmetä, kun se olisi jo valmis paistettavaksi. Pohjan täytteet sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Taikinan pitää olla hieman juoksevaa, muuten sitä on raskas syödä. Jos pohjaan haluaa lisää makua, osan jauhoista voi korvata esimerkiksi vaniljakreemijauheella. Jos taas laittaa täytteeksi pelkkää omenaa, niin taikinaan kannattaa lisätä hieman kanelia, se antaa hyvän säväyksen.
Tällä kertaa omenahilloa oli jäljellä niin vähän, että sen lisäksi holautin pakastevadelmia lisätäytteeksi. Taikina kaadetaan voideltuun piirakkavuokaan ja täytteet levitetään päälle, esimerkiksi omenahillon lappasin lusikalla sinne tänne ja levittelin vadelmat siihen päälle tasaisesti.
Paistoaika on noin 20 minuuttia. Valmis piirakka ei välttämättä ole silmiä hivelevän kaunis, mutta tuoksu ja maku kyllä korvaavat esteettiset puutteet. Ja voihan jäähtyneen piirakan päälle ripotella vaikka tomusokeria, sillä saa rumastakin kauniin.
Kommentit
Lähetä kommentti