Perheen teini täytti 14-vuotta ja synttäreitä juhlistettiin pienimuotoisesti pariinkin otteeseen. Kakkua oli tietysti pakko tarjoilla. Teinin toiveesta tein kinderkakkua Kinuskikissan ohjeen mukaan. Koristeena käytin erilaisia suklaakarkkeja, kinderpatukoita ja kitkatsuklaata. Kakku on tosi makeaa, joten täytevaahtoon kannattaa käyttää tummaa suklaata. Tein täytevaahdon erään kerran tavallisesta maitosuklaasta, ja kakku oli niin äitelän makeaa että meinasi jäädä syömättä. Kakun valmistaminen on aika helppoa, mutta sen valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, koska täytteen täytyy antaa välillä jähmettyä.
Kinderkakun ohella tarjoiltiin minipizzoja, cocktailpiirakoita ja teinin itse tekemää limepiirakkaa.
Toinen kakku oli suunnattu teinin omille kaverikutsuille. Kakun kaverina tarjoiltiin juustopalleroita, vaahtokarkkeja, oreokeksejä ja ruissipseja dippikastikkeilla.
Kakkupohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdotetaan. Kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään ja sitten varovasti munasokerivaahdon joukkoon siivilän läpi. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 200 asteessa, uunin alaosassa noin puoli tuntia.
Leikkasin jäähtyneen pohjan kolmeen osaan ja täytteenä käytin mansikkamarmeladia, kermavaahtoa ja mansikkarahkaa. Kakun päällä on kermavaahtoa ja irtokarkkeja.
Kommentit
Lähetä kommentti