Tässäpä toinen resepti, jota kokeilin ensimmäistä kertaa. Vaikka aikaisemmassa blogauksessa väitin olevani munia ja maitotuotteita syövä kasvissyöjä, niin kyllähän mä syön myös kalaa, en vaan muistanut sitä silloin. Eli en tiedä mikä syöjä olen. Syön mitä huvittaa eikä liha huvita. Tonnikalaakaan en syönyt vuosikausiin eettisistä syistä. Osa tonnikalalajeista on super-uhanalaisia, eivätkä kalastajat niin tarkalla silmällä katso että sattuuko verkkoon uhanalainen tonnikala vai ei-uhanalainen. Onneksi eettisesti pyydystettyä tonnikalaa on nykyään saatavilla, joten jos viitsii hieman nähdä vaivaa ja ottaa asioista selvää, sekä maksaa vähän enemmän, niin tonnikalaa voi syödä hyvällä omallatunnolla. Tässä yksi artikkeli asiaan liittyen: me naiset: älä välttele kaikkea tonnikalaa turhaan Enemmän tietoa tonnikalasta löytyy kun hieman googlailee. WWF:n sivuilta löytyy kalaopas, josta löytyy tietoa muistakin kalalajeista: kalaopas
Yleensä teen tämmöiset tonnikalakastikkeet ihan oman pään mukaan, mutta nyt kokeilin tehdä hieman fiinimpää kastiketta. Tämä valmistui nopeasti, noin puolessa tunnissa, mutta vaati ennakointia, sillä ei mun kaapissani ole aina mustia oliiveja taikka kapriksia, saatikka tuoretta sileälehtistä persiljaa. Ohje löytyy kirjasta Pastaa -helppoja ja hienostuneita ruokia italialaisittain.
Tarpeet:
400g pennepastaa
suolaa
2 sipulia (jos on isoja sipuleita, niin 1 riittää)
2 valkosipulinkynttä
2 kuivattua chiliä (käytin tuoreita)
3 rkl öljyä
1 tölkki kuorittuja tomaatteja
50g mustia oliiveja
50g kapriksia
pippuria
1 rkl sokeria
sileälehtistä persiljaa (eiköhän ole ihan sama mitä persiljaa käyttää)
2 tölkkiä tonnikalaa
Valmistus:
Keitä pasta pussin ohjeen mukaan suolavedessä. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuullota pannulla miedolla lämmöllä ja lisää pieneksi pilkottu chili. Hauduta hetki.
Lisää tomaatit ja anna kiehua ilman kantta noin 10 minuuttia. Lisää valutetut oliivit ja kaprikset ja jos käytät kivellisiä oliiveja niin poista kivet ennen kuin lisäät ne pannulle. Lisää valutettu tonnikala sekä mausteet ja kiehauta. Koristele hienonnetulla persiljalla. Nauti pastan kanssa.
Minä pidin tästä kovasti, lapset söivät pastan ja ne tonnikalahippuset, jotka kastikkeesta pystyi erottelemaan. Laitoin ihan liikaa sipulia, joka on pienemmän lapsen kauhu eikä isompikaan siitä oikein välitä. Tähän sopii isomman lapsen legendaarinen kuvaus eräästä toisesta ruuasta: "on tää ihan hyvää, mutta mä en vaan tykkää tästä".
Kommentit
Lähetä kommentti