Siirry pääsisältöön

Pennepastaa tomaatti-tonnikalakastikkeessa



Tässäpä toinen resepti, jota kokeilin ensimmäistä kertaa. Vaikka aikaisemmassa blogauksessa väitin olevani munia ja maitotuotteita syövä kasvissyöjä, niin kyllähän mä syön myös kalaa, en vaan muistanut sitä silloin. Eli en tiedä mikä syöjä olen. Syön mitä huvittaa eikä liha huvita. Tonnikalaakaan en syönyt vuosikausiin eettisistä syistä. Osa tonnikalalajeista on super-uhanalaisia, eivätkä kalastajat niin tarkalla silmällä katso että sattuuko verkkoon uhanalainen tonnikala vai ei-uhanalainen. Onneksi eettisesti pyydystettyä tonnikalaa on nykyään saatavilla, joten jos viitsii hieman nähdä vaivaa ja ottaa asioista selvää, sekä maksaa vähän enemmän, niin tonnikalaa voi syödä hyvällä omallatunnolla. Tässä yksi artikkeli asiaan liittyen: me naiset: älä välttele kaikkea tonnikalaa turhaan Enemmän tietoa tonnikalasta löytyy kun hieman googlailee. WWF:n sivuilta löytyy kalaopas, josta löytyy tietoa muistakin kalalajeista: kalaopas

Yleensä teen tämmöiset tonnikalakastikkeet ihan oman pään mukaan, mutta nyt kokeilin tehdä hieman fiinimpää kastiketta. Tämä valmistui nopeasti, noin puolessa tunnissa, mutta vaati ennakointia, sillä ei mun kaapissani ole aina mustia oliiveja taikka kapriksia, saatikka tuoretta sileälehtistä persiljaa. Ohje löytyy kirjasta Pastaa -helppoja ja hienostuneita ruokia italialaisittain.




Tarpeet:

400g pennepastaa
suolaa
2 sipulia (jos on isoja sipuleita, niin 1 riittää)
2 valkosipulinkynttä
2 kuivattua chiliä (käytin tuoreita)
3 rkl öljyä
1 tölkki kuorittuja tomaatteja
50g mustia oliiveja
50g kapriksia
pippuria
1 rkl sokeria
sileälehtistä persiljaa (eiköhän ole ihan sama mitä persiljaa käyttää)
2 tölkkiä tonnikalaa

Valmistus:

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan suolavedessä. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuullota pannulla miedolla lämmöllä ja lisää pieneksi pilkottu chili. Hauduta hetki.



Lisää tomaatit ja anna kiehua ilman kantta noin 10 minuuttia. Lisää valutetut oliivit ja kaprikset ja jos käytät kivellisiä oliiveja niin poista kivet ennen kuin lisäät ne  pannulle. Lisää valutettu tonnikala sekä mausteet ja kiehauta. Koristele hienonnetulla persiljalla. Nauti pastan kanssa.



Minä pidin tästä kovasti, lapset söivät pastan ja ne tonnikalahippuset, jotka kastikkeesta pystyi erottelemaan. Laitoin ihan liikaa sipulia, joka on pienemmän lapsen kauhu eikä isompikaan siitä oikein välitä. Tähän sopii isomman lapsen legendaarinen kuvaus eräästä toisesta ruuasta: "on tää ihan hyvää, mutta mä en vaan tykkää tästä".







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen munacurry eli ruoka, jota tehdessä ei kannata hieroskella silmiään

Munacurrya kokkailin jo pari päivää sitten, nyt on vasta aikaa kirjoitella asiasta. Suomen mastercheffia lainaten: tähän "annokseen" tulee paljon "komponentteja" joten ennen kuin sain annoksen "pleitattua", täytyi tehdä perusteellinen kauppareissu ja kokkaukseen kului aikaa noin pari tuntia. Eli tämä ei ole mikään nopea arkiruoka, vaan semmoinen vapaapäivän harrastelupöperö. Munacurryn ohje löytyy Sanna Mansikkamäen ja Pia Inbergin kirjasta nimeltä Muna. Nimensä mukaisesti kirjassa on munaohjeita laidasta laitaan. Munacurry on ensimmäinen resepti, jota kyseisestä kirjasta olen kokeillut. Erityismaininta siitä, että kirjassa on paitsi hyviä ohjeita, niin se on myös ilo silmälle, sillä kirjan kuvitukseen ja taittoon on panostettu. Komponentit: Currytahna (tarkka ohje löytyy kirjasta, tämä ohje sen mukaan mitä itse tein) 4 salottisipulia (kaupassa ei ollut, joten käytin sen sijaan 1 ison makean sipulin) 4 valkosipulinkynttä 2

Vaniljakreemi-omenapiirakka

Tämä omenapiirakka syntyi vähän vahingossa, kun muiden leivonnaisten jäljiltä oli jäänyt tarpeita jotka sitten päätyivät piirakkaan. Ja lopputulos on ihan loistava, paras omenapiirakka mitä olen koskaan tehnyt taikka syönyt! Koska piirakka syntyi puolivahingossa, niin kuviakaan ei tullut sen valmistamisesta otettua, mutta ohjetta on helppo noudattaa ilmankin. Jo monen monta vuotta olen käynyt keräämässä omenoita läheisestä puistosta, jossa on omenapuita vaikka kuinka paljon, eikä niitä kai kukaan kerää, paitsi minä. Tänään oli kovia tuulenpuuskia ja omenoita oli tippunut maahan niin paljon, että keräsin kassillisen alta aikayksikön. En tunnista eri omenalajikkeita, mutta osa omenoista on makeita ja osa kirpeitä. Laitoin piirakkaan molempia ja hyvin tasapainottavat toistensa makuja. Tarpeet: 4 omenaa 1 dl vaniljakreemijauhetta 2 dl rasvatonta maitoa 1 dl kookoshiutale-mantelirouhesekoitusta (noin puolet ja puolet) 2 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 1 k

Appelsiini -pullakakku

Ihanan helppo ja herkullinen kakku ilman vatkausta ja veivausta. Helppo leikata ja tarjoilla vaikka leivoksena kuten kuvasta näkyy. Tätä tehtiin koulussa elintarviketeknologian tunnilla ja ihastuin. Jostain syystä olen alkanut pitää raikkaista hedelmäisistä leivonnaisista enemmän kuin tuhdeista suklaakakuista ym. suklaata sisältävistä leivoksista. Suklaata tulee syötyä nykyään tosi harvoin, kun aiemmin pystyin syömään kokonaisen levyn ihan kevyesti. Oonko mä tulossa vanhaksi?? Alkuperäisen ohjeen mukaan kakkuun tulee mantelirouhetta, mutta kun omassa kaapissa sitä ei ollut kuin lusikallinen jäljellä, käytin sen sijaan kookoshiutaleita ja kakusta tuli vähintään yhtä hyvää, jos ei parempaakin kuin mantelirouheen kanssa. Joten kumpainenkin käy, myös pähkinärouhetta voisi tähän kakkuun kokeilla. Ainekset: 125 g sulatettua margariinia tai voita 1,5 dl sokeria 1 muna 5,5 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhetta 1 dl kookoshiutaleita 2,5 dl appelsiinimehua + kananmunaa v