Siirry pääsisältöön

Makaronilaatikko soijarouheesta




Olen ollut munia ja maitotuotteita käyttävä kasvissyöjä eli lakto-ovo-vegetaristi reilun vuoden ajan. Lihattomuudelle on montakin syytä, terveys ja eettisyys tietenkin, mutta myös se, etten ole koskaan oikein pitänyt lihasta. Kana on ainoa liha, josta oikeasti tykkäisin, mutta eettisistä syistä en sitä halua suuhuni laittaa. Lihan syönnin lopettamista olin harkinnut jo pitkään, mutta lopullisen päätöksen tein luettuani Madcook - kulinaristinen seikkailukirjaa.


Kannattaa tutustua, mielenkiintoisia juttuja siitä, mitä ihmiset eri puolilla maapalloa käyttävät ravintonaan.

Muu perhe syö ihan tavallista lihapitoista ruokaa, joten teen itselleni aina oman vegeversion kulloisestakin ruuasta. Tänään siis muut syövät  lihamakaronilaatikkoa.

Tarpeet:



2 dl tummaa soijarouhetta
4dl vettä
n. 10 kirsikkatomaattia
suolaa
mustapippuria
1 kasvisliemikuutio
paprikamaustetta
sipulijauhetta
valkosipulijauhetta
2 rkl chilivalkosipulikastiketta

keitettyä makaronia

3 dl maitoa
1 muna

juustoraastetta



Kun minä tein ruokaa, lapsi teki läksyjä
Vesi laitetaan kattilaan ja kiehumaan. Lisätään soijarouhe ja kasvisliemikuutio ja kokonaiset kirsikkatomaatit ja keitetään pari minuuttia. Lisätään muut ainekset. Mausteita voi laittaa sen mukaan, miten tulisesta ruuasta pitää. Minun mielestä enemmän on parempi, eli laitan mausteita aika reilulla kädellä. Kirsikkatomaatit muussataan muun soijarouhesotkun joukkoon esimerkiksi perunansurvinta käyttäen. Nopea kiehautus ja soijarouhesotku on valmis.

Seuraavaksi keitetyt makaronit sekoitetaan soijarouhesotkuun ja laitetaan uunivuokaan. Makaroneja voisi olla keitettynä noin kolmas osa  makaronipussillisesta. Seoksen päälle kaadetaan munasta ja maidosta tehty munamaitoseos ja päälle voi ripoitella juustoraastetta jos tahtoo.

Makaronilaatikkoa paistetaan uunissa 225  asteessa reilu puoli tuntia.




Läksyhetki ruokaa odotellessa.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen munacurry eli ruoka, jota tehdessä ei kannata hieroskella silmiään

Munacurrya kokkailin jo pari päivää sitten, nyt on vasta aikaa kirjoitella asiasta. Suomen mastercheffia lainaten: tähän "annokseen" tulee paljon "komponentteja" joten ennen kuin sain annoksen "pleitattua", täytyi tehdä perusteellinen kauppareissu ja kokkaukseen kului aikaa noin pari tuntia. Eli tämä ei ole mikään nopea arkiruoka, vaan semmoinen vapaapäivän harrastelupöperö. Munacurryn ohje löytyy Sanna Mansikkamäen ja Pia Inbergin kirjasta nimeltä Muna. Nimensä mukaisesti kirjassa on munaohjeita laidasta laitaan. Munacurry on ensimmäinen resepti, jota kyseisestä kirjasta olen kokeillut. Erityismaininta siitä, että kirjassa on paitsi hyviä ohjeita, niin se on myös ilo silmälle, sillä kirjan kuvitukseen ja taittoon on panostettu. Komponentit: Currytahna (tarkka ohje löytyy kirjasta, tämä ohje sen mukaan mitä itse tein) 4 salottisipulia (kaupassa ei ollut, joten käytin sen sijaan 1 ison makean sipulin) 4 valkosipulinkynttä 2

Vaniljakreemi-omenapiirakka

Tämä omenapiirakka syntyi vähän vahingossa, kun muiden leivonnaisten jäljiltä oli jäänyt tarpeita jotka sitten päätyivät piirakkaan. Ja lopputulos on ihan loistava, paras omenapiirakka mitä olen koskaan tehnyt taikka syönyt! Koska piirakka syntyi puolivahingossa, niin kuviakaan ei tullut sen valmistamisesta otettua, mutta ohjetta on helppo noudattaa ilmankin. Jo monen monta vuotta olen käynyt keräämässä omenoita läheisestä puistosta, jossa on omenapuita vaikka kuinka paljon, eikä niitä kai kukaan kerää, paitsi minä. Tänään oli kovia tuulenpuuskia ja omenoita oli tippunut maahan niin paljon, että keräsin kassillisen alta aikayksikön. En tunnista eri omenalajikkeita, mutta osa omenoista on makeita ja osa kirpeitä. Laitoin piirakkaan molempia ja hyvin tasapainottavat toistensa makuja. Tarpeet: 4 omenaa 1 dl vaniljakreemijauhetta 2 dl rasvatonta maitoa 1 dl kookoshiutale-mantelirouhesekoitusta (noin puolet ja puolet) 2 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 1 k

Appelsiini -pullakakku

Ihanan helppo ja herkullinen kakku ilman vatkausta ja veivausta. Helppo leikata ja tarjoilla vaikka leivoksena kuten kuvasta näkyy. Tätä tehtiin koulussa elintarviketeknologian tunnilla ja ihastuin. Jostain syystä olen alkanut pitää raikkaista hedelmäisistä leivonnaisista enemmän kuin tuhdeista suklaakakuista ym. suklaata sisältävistä leivoksista. Suklaata tulee syötyä nykyään tosi harvoin, kun aiemmin pystyin syömään kokonaisen levyn ihan kevyesti. Oonko mä tulossa vanhaksi?? Alkuperäisen ohjeen mukaan kakkuun tulee mantelirouhetta, mutta kun omassa kaapissa sitä ei ollut kuin lusikallinen jäljellä, käytin sen sijaan kookoshiutaleita ja kakusta tuli vähintään yhtä hyvää, jos ei parempaakin kuin mantelirouheen kanssa. Joten kumpainenkin käy, myös pähkinärouhetta voisi tähän kakkuun kokeilla. Ainekset: 125 g sulatettua margariinia tai voita 1,5 dl sokeria 1 muna 5,5 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhetta 1 dl kookoshiutaleita 2,5 dl appelsiinimehua + kananmunaa v