Olen ollut munia ja maitotuotteita käyttävä kasvissyöjä eli lakto-ovo-vegetaristi reilun vuoden ajan. Lihattomuudelle on montakin syytä, terveys ja eettisyys tietenkin, mutta myös se, etten ole koskaan oikein pitänyt lihasta. Kana on ainoa liha, josta oikeasti tykkäisin, mutta eettisistä syistä en sitä halua suuhuni laittaa. Lihan syönnin lopettamista olin harkinnut jo pitkään, mutta lopullisen päätöksen tein luettuani
Madcook - kulinaristinen seikkailukirjaa.
Kannattaa tutustua, mielenkiintoisia juttuja siitä, mitä ihmiset eri puolilla maapalloa käyttävät ravintonaan.
Muu perhe syö ihan tavallista lihapitoista ruokaa, joten teen itselleni aina oman vegeversion kulloisestakin ruuasta. Tänään siis muut syövät lihamakaronilaatikkoa.
Tarpeet:
2 dl tummaa soijarouhetta
4dl vettä
n. 10 kirsikkatomaattia
suolaa
mustapippuria
1 kasvisliemikuutio
paprikamaustetta
sipulijauhetta
valkosipulijauhetta
2 rkl chilivalkosipulikastiketta
keitettyä makaronia
3 dl maitoa
1 muna
juustoraastetta
|
Kun minä tein ruokaa, lapsi teki läksyjä |
Vesi laitetaan kattilaan ja kiehumaan. Lisätään soijarouhe ja kasvisliemikuutio ja kokonaiset kirsikkatomaatit ja keitetään pari minuuttia. Lisätään muut ainekset. Mausteita voi laittaa sen mukaan, miten tulisesta ruuasta pitää. Minun mielestä enemmän on parempi, eli laitan mausteita aika reilulla kädellä. Kirsikkatomaatit muussataan muun soijarouhesotkun joukkoon esimerkiksi perunansurvinta käyttäen. Nopea kiehautus ja soijarouhesotku on valmis.
Seuraavaksi keitetyt makaronit sekoitetaan soijarouhesotkuun ja laitetaan uunivuokaan. Makaroneja voisi olla keitettynä noin kolmas osa makaronipussillisesta. Seoksen päälle kaadetaan munasta ja maidosta tehty munamaitoseos ja päälle voi ripoitella juustoraastetta jos tahtoo.
Makaronilaatikkoa paistetaan uunissa 225 asteessa reilu puoli tuntia.
|
Läksyhetki ruokaa odotellessa.
|
Kommentit
Lähetä kommentti