Tämä omenapiirakka syntyi vähän vahingossa, kun muiden leivonnaisten jäljiltä oli jäänyt tarpeita jotka sitten päätyivät piirakkaan. Ja lopputulos on ihan loistava, paras omenapiirakka mitä olen koskaan tehnyt taikka syönyt! Koska piirakka syntyi puolivahingossa, niin kuviakaan ei tullut sen valmistamisesta otettua, mutta ohjetta on helppo noudattaa ilmankin.
Jo monen monta vuotta olen käynyt keräämässä omenoita läheisestä puistosta, jossa on omenapuita vaikka kuinka paljon, eikä niitä kai kukaan kerää, paitsi minä. Tänään oli kovia tuulenpuuskia ja omenoita oli tippunut maahan niin paljon, että keräsin kassillisen alta aikayksikön. En tunnista eri omenalajikkeita, mutta osa omenoista on makeita ja osa kirpeitä. Laitoin piirakkaan molempia ja hyvin tasapainottavat toistensa makuja.
Tarpeet:
4 omenaa
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 dl rasvatonta maitoa
1 dl kookoshiutale-mantelirouhesekoitusta (noin puolet ja puolet)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 kananmuna + 1 kananmunan valkuainen
1 dl rasvatonta maitoa
0,75 dl rypsiöljyä
0,25 tl suolaa
1,5 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
kanelia ja sokeria piirakan pinnalle
Ensimmäiseksi sekoita vaniljakreemijauhe 2 dl:aan maitoa ja vispaa käsin noin 1 minuutti. Laita kreemi jääkaappiin valmistumaan.
Sekoita muna+munanvalkuainen ja sokeri keskenään, mutta älä vispaa, tarkoitus on vain sekoittaa.
Sekoita jauhot, suola, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja kookoshiutale-mantelirouhesekoitus keskenään. (Kookoshiutale-mantelirouhesekoituksen voi korvata pelkällä kookoshiutaleella tai mantelirouheella tai sitten ihan vehnäjauholla, jos kumpaakaan ei kotoa löydy) Sekoita jauhoseos, maito ja öljy vuorotellen munasokeriseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi, valuvan löysäksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Poista omenoista kodat ja kannat ja pilko ne ohuiksi viipaleiksi.
Ota kreemi jääkaapista ja pursota piirakkataikinan pinnalle spiraalimaisesti ohuehkona nauhana. Upota omenaviipaleet taikinan sisään niin että kuoripuoli jää pinnalle ja koita saada ne muodostamaan spiraalimainen kuvio.
Ripottele piirakan päälle kanelia ja sokeria ja paista piirakkaa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti