Olen pahasti addiktoitunut koulumme (eli Tredun) myymälässä myytäviin siemenlastuihin eli siemennäkkäriin. Kun sitten kaupassa käydessäni huomasin että seesaminsiemeniä ja pellavansiemeniä oli myynnissä isohkoissa pusseissa edulliseen hintaan, niin päätin siltä istumalta tehdä herkkua itse. Muita siemeniä kaapeista löytyi jo entisestään. Netistä selailin ohjeita ja niitä löytyy pilvin pimein. Tässä oma versioni siemennäkkäristä.
Tarpeet:
3 munaa
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
2 rkl unikonsiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl perunajauhoja
merisuolaa
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kaikki muut kuivat aineet keskenään, paitsi merisuola, joka ripotellaan valmiin näkkärin päälle vasta paiston jälkeen. Lisää seoksen joukkoon kananmunat ja sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
Levitä seos pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaiseksi ja ohueksi kerrokseksi. Halutessasi voit jo valmiiksi hahmotella annospalat vaikka veitsen avulla näkkärilevyn pinnalle.
Paista 25 minuuttia uunin keskitasolla. Ripottele valmiin näkkärin pinnalle merisuolaa maun mukaan, tavallinenkin suola tietysti käy. Leikkaa näkkäri paloiksi sen ollessa vielä lämmintä, niin paloittelu sujuu helpommin.
Kommentit
Lähetä kommentti