Nämä lämpimät suklaamuffinit räjäyttävät tajunnan! Yksi ehdottomista lempileivonnaisistani!
Helppoja, nopeita ja HERKULLISIA! Alkuperäinen ohje löytyy kirjasta "Ruokasuosikit. Muffinit ja leivonnaiset".
Ohjetta olen noudattanut noin niin kuin suurinpiirtein, joten muffinit maistuvat aina hieman erilaiselle. Olen kokeillut käyttää täytteenä myös maitosuklaata ja valkoista suklaata, mutta ei ne toimi niin hyvin kuin tumma leivontasuklaa, joten suosittelen käyttämään sitä. Näitä ei myöskään voi leipoa etukäteen, vaan muffinit on syötävä samantien kun ne ovat vielä lämpimiä, muutoin koko muffinien idea eli sulanut, lämmin suklaatäyte, onkin vain inhottava, paksu ja kova suklaamöykky kuivakan muffinikuoren sisällä. Ohjeen mukaan tehtynä muffineja saa aikaiseksi 8 kpl.
Helppoja, nopeita ja HERKULLISIA! Alkuperäinen ohje löytyy kirjasta "Ruokasuosikit. Muffinit ja leivonnaiset".
Ohjetta olen noudattanut noin niin kuin suurinpiirtein, joten muffinit maistuvat aina hieman erilaiselle. Olen kokeillut käyttää täytteenä myös maitosuklaata ja valkoista suklaata, mutta ei ne toimi niin hyvin kuin tumma leivontasuklaa, joten suosittelen käyttämään sitä. Näitä ei myöskään voi leipoa etukäteen, vaan muffinit on syötävä samantien kun ne ovat vielä lämpimiä, muutoin koko muffinien idea eli sulanut, lämmin suklaatäyte, onkin vain inhottava, paksu ja kova suklaamöykky kuivakan muffinikuoren sisällä. Ohjeen mukaan tehtynä muffineja saa aikaiseksi 8 kpl.
Ainekset:
4 rkl pehmeää margariinia
55g hienoa sokeria
1 iso kananmuna
85g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
55g tummaa suklaata
tomusokeria hunnutukseen
Kaikki ainekset, paitsi tomusokeri ja suklaa, sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Jos margariini on tarpeeksi pehmeää, sekoitus onnistuu hyvin vaikka haarukalla, mutta sähkövatkaintakin voi käyttää. (Minä en käytä, kun en omista). Jos ei omista keittiövaakaa, niin oikean milligrammamäärän arvioiminen on hieman hankala juttu. Linkkilistalta voi klikata Mittoja ja painoja marttojen mukaan -linkkiä, sieltä löytyy hieman apua mittojen muuntamiseen desilitramuotoon.
Muffinipellin syvennyksiin laitetaan 8 paperivuokaa, joihin lusikoidaan taikinasta noin puolet. Jos käytössä ei ole muffinipeltiä, niin sitten paperivuo´at voi laittaa tavalliselle pellille, mutta tällöin kannattaa laittaa kaksi vuokaa päällekkäin, jotta vuoka pysyy muotissaan. Jokaiseen vuokaan laitetaan myös pala suklaata.
Loput taikinasta lusikoidaan suklaapalojen päälle. Muffineja paistetaan n. 190 asteessa n. 20 minuuttia. Paista mieluummin liian vähän kuin liian paljon, muffineista tulee helposti liian kovia pinnaltaan. Anna muffinien jäähtyä pari minuuttia ja hunnuta tomusokerilla.
Muffinit ovat erittäin hyviä kahvin kanssa. Ja maidon kanssa. Ja ihan itsestään. Lapset tykkää näistä myös.
Kommentit
Lähetä kommentti