Siirry pääsisältöön

Lämpimät suklaamuffinit

Nämä lämpimät suklaamuffinit räjäyttävät tajunnan! Yksi ehdottomista lempileivonnaisistani!
Helppoja, nopeita ja HERKULLISIA! Alkuperäinen ohje löytyy kirjasta "Ruokasuosikit. Muffinit ja leivonnaiset".




Ohjetta olen noudattanut noin niin kuin suurinpiirtein, joten muffinit maistuvat aina hieman erilaiselle. Olen kokeillut käyttää täytteenä myös maitosuklaata ja valkoista suklaata, mutta ei ne toimi niin hyvin kuin tumma leivontasuklaa, joten suosittelen käyttämään sitä. Näitä ei myöskään voi leipoa etukäteen, vaan muffinit on syötävä samantien kun ne ovat vielä lämpimiä, muutoin koko muffinien idea eli sulanut, lämmin suklaatäyte, onkin vain inhottava, paksu ja kova suklaamöykky kuivakan muffinikuoren sisällä.  Ohjeen mukaan tehtynä muffineja saa aikaiseksi 8 kpl.



Ainekset:

4 rkl pehmeää margariinia
55g hienoa sokeria
1 iso kananmuna
85g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
55g tummaa suklaata
tomusokeria hunnutukseen



Kaikki ainekset, paitsi tomusokeri ja suklaa, sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Jos margariini on tarpeeksi pehmeää, sekoitus onnistuu hyvin vaikka haarukalla, mutta sähkövatkaintakin voi käyttää. (Minä en käytä, kun en omista). Jos ei omista keittiövaakaa, niin oikean milligrammamäärän arvioiminen on hieman hankala juttu. Linkkilistalta voi klikata Mittoja ja painoja marttojen mukaan -linkkiä, sieltä löytyy hieman apua mittojen muuntamiseen desilitramuotoon.

Muffinipellin syvennyksiin laitetaan 8 paperivuokaa, joihin lusikoidaan taikinasta noin puolet. Jos käytössä ei ole muffinipeltiä, niin sitten paperivuo´at voi laittaa tavalliselle pellille, mutta tällöin kannattaa laittaa kaksi vuokaa päällekkäin, jotta vuoka pysyy muotissaan. Jokaiseen vuokaan laitetaan myös pala suklaata.


Loput taikinasta lusikoidaan suklaapalojen päälle. Muffineja paistetaan n. 190 asteessa n. 20 minuuttia. Paista mieluummin liian vähän kuin liian paljon, muffineista tulee helposti liian kovia pinnaltaan. Anna muffinien jäähtyä pari minuuttia ja hunnuta tomusokerilla.



Muffinit ovat erittäin hyviä kahvin kanssa. Ja maidon kanssa. Ja ihan itsestään. Lapset tykkää näistä myös.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen munacurry eli ruoka, jota tehdessä ei kannata hieroskella silmiään

Munacurrya kokkailin jo pari päivää sitten, nyt on vasta aikaa kirjoitella asiasta. Suomen mastercheffia lainaten: tähän "annokseen" tulee paljon "komponentteja" joten ennen kuin sain annoksen "pleitattua", täytyi tehdä perusteellinen kauppareissu ja kokkaukseen kului aikaa noin pari tuntia. Eli tämä ei ole mikään nopea arkiruoka, vaan semmoinen vapaapäivän harrastelupöperö. Munacurryn ohje löytyy Sanna Mansikkamäen ja Pia Inbergin kirjasta nimeltä Muna. Nimensä mukaisesti kirjassa on munaohjeita laidasta laitaan. Munacurry on ensimmäinen resepti, jota kyseisestä kirjasta olen kokeillut. Erityismaininta siitä, että kirjassa on paitsi hyviä ohjeita, niin se on myös ilo silmälle, sillä kirjan kuvitukseen ja taittoon on panostettu. Komponentit: Currytahna (tarkka ohje löytyy kirjasta, tämä ohje sen mukaan mitä itse tein) 4 salottisipulia (kaupassa ei ollut, joten käytin sen sijaan 1 ison makean sipulin) 4 valkosipulinkynttä 2

Vaniljakreemi-omenapiirakka

Tämä omenapiirakka syntyi vähän vahingossa, kun muiden leivonnaisten jäljiltä oli jäänyt tarpeita jotka sitten päätyivät piirakkaan. Ja lopputulos on ihan loistava, paras omenapiirakka mitä olen koskaan tehnyt taikka syönyt! Koska piirakka syntyi puolivahingossa, niin kuviakaan ei tullut sen valmistamisesta otettua, mutta ohjetta on helppo noudattaa ilmankin. Jo monen monta vuotta olen käynyt keräämässä omenoita läheisestä puistosta, jossa on omenapuita vaikka kuinka paljon, eikä niitä kai kukaan kerää, paitsi minä. Tänään oli kovia tuulenpuuskia ja omenoita oli tippunut maahan niin paljon, että keräsin kassillisen alta aikayksikön. En tunnista eri omenalajikkeita, mutta osa omenoista on makeita ja osa kirpeitä. Laitoin piirakkaan molempia ja hyvin tasapainottavat toistensa makuja. Tarpeet: 4 omenaa 1 dl vaniljakreemijauhetta 2 dl rasvatonta maitoa 1 dl kookoshiutale-mantelirouhesekoitusta (noin puolet ja puolet) 2 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 1 k

Appelsiini -pullakakku

Ihanan helppo ja herkullinen kakku ilman vatkausta ja veivausta. Helppo leikata ja tarjoilla vaikka leivoksena kuten kuvasta näkyy. Tätä tehtiin koulussa elintarviketeknologian tunnilla ja ihastuin. Jostain syystä olen alkanut pitää raikkaista hedelmäisistä leivonnaisista enemmän kuin tuhdeista suklaakakuista ym. suklaata sisältävistä leivoksista. Suklaata tulee syötyä nykyään tosi harvoin, kun aiemmin pystyin syömään kokonaisen levyn ihan kevyesti. Oonko mä tulossa vanhaksi?? Alkuperäisen ohjeen mukaan kakkuun tulee mantelirouhetta, mutta kun omassa kaapissa sitä ei ollut kuin lusikallinen jäljellä, käytin sen sijaan kookoshiutaleita ja kakusta tuli vähintään yhtä hyvää, jos ei parempaakin kuin mantelirouheen kanssa. Joten kumpainenkin käy, myös pähkinärouhetta voisi tähän kakkuun kokeilla. Ainekset: 125 g sulatettua margariinia tai voita 1,5 dl sokeria 1 muna 5,5 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhetta 1 dl kookoshiutaleita 2,5 dl appelsiinimehua + kananmunaa v