Siirry pääsisältöön

Kaalilaatikko soijarouheesta


Kaalilaatikkoa alkoi tehdä mieli, vaikkei kyseinen ruoka ole koskaan kuulunut omiin suosikkeihini. Koulussa on tehty paljon kaaliruokia, ja jääkaapissa sattui olemaan juuri sopiva kilon pala kaalia, joten keitokset tulille. Tästä tuli niin hyvää, ettei lihaa syövä mieheni tajunnut että aineksena on käytetty soijarouhetta. Ihmetteli vaan, että miksi olen nyt yht´äkkiä alkanut syömään lihaa.

Ainekset:

puuro
1,5 dl puuroriisiä
0,5 tl suolaa
4 dl vettä

kaali
1 kg kaalia
1 rkl ruokaöljyä
2 dl vettä
1-5 rkl siirappia (maun mukaan)

soijarouhe
3 dl soijarouhetta
2 dl vettä
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 tl meiramia
1 sipuli


5 dl kasvislientä (eli 1 kasvisliemikuutio + 5 dl kiehuvaa vettä)


Sekoita soijarouhe ja mausteet 2dl:aan vettä ja anna turvota sen aikaa, kun laitat puuroriisit kiehumaan ja valmistelet kaalin.

Soijarouheen turvotessa laita riisit kiehumaan suolattuun veteen ja keitä niin kauan että vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisien kiehuessa pilko sipuli ja kaali.  Kuumenna ruokaöljy kattilassa ja lisää kaali. Lisää 2 dl vettä ja hauduta kaalia kannen alla n. 10 minuuttia. Kaali on sopivaa kun se on selkeästi pehmentynyttä.



Sillä aikaa kun kaali on kattilassa hautumassa, paista pannulla sipuli ja soijarouhe.



Kun riisit, kaali ja soijarouhe ovat valmiita, sekoita ne keskenään ja lisää siirappi ja mausteita oman maun mukaan. Itse laitoin noin 2 rkl siirappia, koska en pidä liian makeasta kaalilaatikosta. Lisäksi lisäsin hieman suolaa. Laita kaaliseos sopivaan uunivuokaan ja lisää kasvisliemi.



Paista uunissa 200 asteessa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, niin peitä vuoka foliolla. Nauti puolukkahillon kera.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen munacurry eli ruoka, jota tehdessä ei kannata hieroskella silmiään

Munacurrya kokkailin jo pari päivää sitten, nyt on vasta aikaa kirjoitella asiasta. Suomen mastercheffia lainaten: tähän "annokseen" tulee paljon "komponentteja" joten ennen kuin sain annoksen "pleitattua", täytyi tehdä perusteellinen kauppareissu ja kokkaukseen kului aikaa noin pari tuntia. Eli tämä ei ole mikään nopea arkiruoka, vaan semmoinen vapaapäivän harrastelupöperö. Munacurryn ohje löytyy Sanna Mansikkamäen ja Pia Inbergin kirjasta nimeltä Muna. Nimensä mukaisesti kirjassa on munaohjeita laidasta laitaan. Munacurry on ensimmäinen resepti, jota kyseisestä kirjasta olen kokeillut. Erityismaininta siitä, että kirjassa on paitsi hyviä ohjeita, niin se on myös ilo silmälle, sillä kirjan kuvitukseen ja taittoon on panostettu. Komponentit: Currytahna (tarkka ohje löytyy kirjasta, tämä ohje sen mukaan mitä itse tein) 4 salottisipulia (kaupassa ei ollut, joten käytin sen sijaan 1 ison makean sipulin) 4 valkosipulinkynttä 2

Vaniljakreemi-omenapiirakka

Tämä omenapiirakka syntyi vähän vahingossa, kun muiden leivonnaisten jäljiltä oli jäänyt tarpeita jotka sitten päätyivät piirakkaan. Ja lopputulos on ihan loistava, paras omenapiirakka mitä olen koskaan tehnyt taikka syönyt! Koska piirakka syntyi puolivahingossa, niin kuviakaan ei tullut sen valmistamisesta otettua, mutta ohjetta on helppo noudattaa ilmankin. Jo monen monta vuotta olen käynyt keräämässä omenoita läheisestä puistosta, jossa on omenapuita vaikka kuinka paljon, eikä niitä kai kukaan kerää, paitsi minä. Tänään oli kovia tuulenpuuskia ja omenoita oli tippunut maahan niin paljon, että keräsin kassillisen alta aikayksikön. En tunnista eri omenalajikkeita, mutta osa omenoista on makeita ja osa kirpeitä. Laitoin piirakkaan molempia ja hyvin tasapainottavat toistensa makuja. Tarpeet: 4 omenaa 1 dl vaniljakreemijauhetta 2 dl rasvatonta maitoa 1 dl kookoshiutale-mantelirouhesekoitusta (noin puolet ja puolet) 2 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 1 k

Appelsiini -pullakakku

Ihanan helppo ja herkullinen kakku ilman vatkausta ja veivausta. Helppo leikata ja tarjoilla vaikka leivoksena kuten kuvasta näkyy. Tätä tehtiin koulussa elintarviketeknologian tunnilla ja ihastuin. Jostain syystä olen alkanut pitää raikkaista hedelmäisistä leivonnaisista enemmän kuin tuhdeista suklaakakuista ym. suklaata sisältävistä leivoksista. Suklaata tulee syötyä nykyään tosi harvoin, kun aiemmin pystyin syömään kokonaisen levyn ihan kevyesti. Oonko mä tulossa vanhaksi?? Alkuperäisen ohjeen mukaan kakkuun tulee mantelirouhetta, mutta kun omassa kaapissa sitä ei ollut kuin lusikallinen jäljellä, käytin sen sijaan kookoshiutaleita ja kakusta tuli vähintään yhtä hyvää, jos ei parempaakin kuin mantelirouheen kanssa. Joten kumpainenkin käy, myös pähkinärouhetta voisi tähän kakkuun kokeilla. Ainekset: 125 g sulatettua margariinia tai voita 1,5 dl sokeria 1 muna 5,5 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhetta 1 dl kookoshiutaleita 2,5 dl appelsiinimehua + kananmunaa v