Siirry pääsisältöön

Sitruunakakku



Elintarvikealan opinnot on aloitettu ja leipuri-kondiittorin tutkinto pitäisi olla taskussa kahden vuoden kuluttua. Vielä ei olla päästy leipomaan, mutta mielenkiintoiselta opinnot vaikuttavat näin ensimmäisen viikon perusteella. En ole saanut aikaiseksi kirjoitella blogiin, vaikka kaikenlaista on kesän aikana tullut leivottua. Nyt kirjoituksia on luvassa oikein urakalla.

Kesällä tein useamman kakun ja piiraan yhdellä kertaa ja kutsuin vireraita, että tulivat syödyksi. Sirtuunakakku oli helpoimmasta päästä, ja ihan hyvänmakuinen niin nopeasti ja helposti valmistuvaksi kakuksi.

Tarpeet:

3 munaa
2 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1,5 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
leivontavalkosuklaata koristeeksi

Kiehauta vesi ja rasva ja jäähdytä seos. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja vesirasvaseosta. Kaada taikina huolellisesti voideltuun kakkuvuokaan (keskikoko) ja paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Sulata valkosuklaa kulhossa, jonka alla on kiehuvaa vettä sisältävä kattila. Levitä valkosuklaata kakun päälle esimerkiksi lusikalla valuttaen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen munacurry eli ruoka, jota tehdessä ei kannata hieroskella silmiään

Munacurrya kokkailin jo pari päivää sitten, nyt on vasta aikaa kirjoitella asiasta. Suomen mastercheffia lainaten: tähän "annokseen" tulee paljon "komponentteja" joten ennen kuin sain annoksen "pleitattua", täytyi tehdä perusteellinen kauppareissu ja kokkaukseen kului aikaa noin pari tuntia. Eli tämä ei ole mikään nopea arkiruoka, vaan semmoinen vapaapäivän harrastelupöperö. Munacurryn ohje löytyy Sanna Mansikkamäen ja Pia Inbergin kirjasta nimeltä Muna. Nimensä mukaisesti kirjassa on munaohjeita laidasta laitaan. Munacurry on ensimmäinen resepti, jota kyseisestä kirjasta olen kokeillut. Erityismaininta siitä, että kirjassa on paitsi hyviä ohjeita, niin se on myös ilo silmälle, sillä kirjan kuvitukseen ja taittoon on panostettu. Komponentit: Currytahna (tarkka ohje löytyy kirjasta, tämä ohje sen mukaan mitä itse tein) 4 salottisipulia (kaupassa ei ollut, joten käytin sen sijaan 1 ison makean sipulin) 4 valkosipulinkynttä 2

Appelsiini -pullakakku

Ihanan helppo ja herkullinen kakku ilman vatkausta ja veivausta. Helppo leikata ja tarjoilla vaikka leivoksena kuten kuvasta näkyy. Tätä tehtiin koulussa elintarviketeknologian tunnilla ja ihastuin. Jostain syystä olen alkanut pitää raikkaista hedelmäisistä leivonnaisista enemmän kuin tuhdeista suklaakakuista ym. suklaata sisältävistä leivoksista. Suklaata tulee syötyä nykyään tosi harvoin, kun aiemmin pystyin syömään kokonaisen levyn ihan kevyesti. Oonko mä tulossa vanhaksi?? Alkuperäisen ohjeen mukaan kakkuun tulee mantelirouhetta, mutta kun omassa kaapissa sitä ei ollut kuin lusikallinen jäljellä, käytin sen sijaan kookoshiutaleita ja kakusta tuli vähintään yhtä hyvää, jos ei parempaakin kuin mantelirouheen kanssa. Joten kumpainenkin käy, myös pähkinärouhetta voisi tähän kakkuun kokeilla. Ainekset: 125 g sulatettua margariinia tai voita 1,5 dl sokeria 1 muna 5,5 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhetta 1 dl kookoshiutaleita 2,5 dl appelsiinimehua + kananmunaa v

Lämpimät suklaamuffinit

Nämä lämpimät suklaamuffinit räjäyttävät tajunnan! Yksi ehdottomista lempileivonnaisistani! Helppoja, nopeita ja HERKULLISIA! Alkuperäinen ohje löytyy kirjasta "Ruokasuosikit. Muffinit ja leivonnaiset". Ohjetta olen noudattanut noin niin kuin suurinpiirtein, joten muffinit maistuvat aina hieman erilaiselle. Olen kokeillut käyttää täytteenä myös maitosuklaata ja valkoista suklaata, mutta ei ne toimi niin hyvin kuin tumma leivontasuklaa, joten suosittelen käyttämään sitä. Näitä ei myöskään voi leipoa etukäteen, vaan muffinit on syötävä samantien kun ne ovat vielä lämpimiä, muutoin koko muffinien idea eli sulanut, lämmin suklaatäyte, onkin vain inhottava, paksu ja kova suklaamöykky kuivakan muffinikuoren sisällä.  Ohjeen mukaan tehtynä muffineja saa aikaiseksi 8 kpl. Ainekset: 4 rkl pehmeää margariinia 55g hienoa sokeria 1 iso kananmuna 85g vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 rkl kaakaojauhetta 55g tummaa suklaata tomusokeria hunnutukseen