Elintarvikealan opinnot on aloitettu ja leipuri-kondiittorin tutkinto pitäisi olla taskussa kahden vuoden kuluttua. Vielä ei olla päästy leipomaan, mutta mielenkiintoiselta opinnot vaikuttavat näin ensimmäisen viikon perusteella. En ole saanut aikaiseksi kirjoitella blogiin, vaikka kaikenlaista on kesän aikana tullut leivottua. Nyt kirjoituksia on luvassa oikein urakalla.
Kesällä tein useamman kakun ja piiraan yhdellä kertaa ja kutsuin vireraita, että tulivat syödyksi. Sirtuunakakku oli helpoimmasta päästä, ja ihan hyvänmakuinen niin nopeasti ja helposti valmistuvaksi kakuksi.
Tarpeet:
3 munaa
2 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1,5 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
leivontavalkosuklaata koristeeksi
Kiehauta vesi ja rasva ja jäähdytä seos. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja vesirasvaseosta. Kaada taikina huolellisesti voideltuun kakkuvuokaan (keskikoko) ja paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Sulata valkosuklaa kulhossa, jonka alla on kiehuvaa vettä sisältävä kattila. Levitä valkosuklaata kakun päälle esimerkiksi lusikalla valuttaen.
Kommentit
Lähetä kommentti