Siirry pääsisältöön


Iloista pääsiäistä! Vaikka tämä(kin) pääsiäinen kuluu töiden merkeissä, niin mieli on keväinen. Pääsin opiskelemaan Tredun leipuri-kondiittorilinjalle ja aloitan opiskelut elokuussa! Hoitoala jää taakse (ainakin joksikin aikaa, eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu) ja saan omistautua luovalle kokkaukselle ja leivonnalle kokopäiväisesti. Vuorotyö imee mehut välillä niin totaalisesti, ettei jaksa MITÄÄN muuta. Blogin päivittäminenkin on liian työlästä. Syksyllä siihen tulee muutos ja olen innoissani...toisaalta aivan paniikissa. Kuka hullu jää opintovapaalle vakityöstä, koittaa elää koulutustuella ja kuvittelee saavansa töitä uudelta alalta reilun neljänkympin iässä? No, minä hullu. Jos joka päivä miettii, että on aivan puhki töistään, niin sitten on tehtävä jotain. On oma nautintonsa hulluudessa, sen tietää hullut, sanoi joku viisas ja se on aivan totta.

Tässä pieni keväisen keltainen resepti vaikka pääsiäispöytään:

Mangorahka

2 dl vispikermaa vispattuna
4 dl maitorahkaa
n. 2dl mangososetta (mitä keltaisempaa haluaa, niin sen enemmän sosetta)
vanilliinisokeria maun mukaan
sokeria maun mukaan


Kaikki ainekset sekaisin ja valmista on. Sokeria saa laittaa aika reilusti, jos käyttää makeuttamatonta sosetta. Valmiin rahkan kannattaa antaa tekeytyä jonkin aikaa ennen kuin sen syö. Maku on parhaimmillaan oikeastaan vasta seuraavana päivänä.

Kuvaa rahkasta ei ole, koska tein sitä eilen ja kaikki on jo syöty.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen munacurry eli ruoka, jota tehdessä ei kannata hieroskella silmiään

Munacurrya kokkailin jo pari päivää sitten, nyt on vasta aikaa kirjoitella asiasta. Suomen mastercheffia lainaten: tähän "annokseen" tulee paljon "komponentteja" joten ennen kuin sain annoksen "pleitattua", täytyi tehdä perusteellinen kauppareissu ja kokkaukseen kului aikaa noin pari tuntia. Eli tämä ei ole mikään nopea arkiruoka, vaan semmoinen vapaapäivän harrastelupöperö. Munacurryn ohje löytyy Sanna Mansikkamäen ja Pia Inbergin kirjasta nimeltä Muna. Nimensä mukaisesti kirjassa on munaohjeita laidasta laitaan. Munacurry on ensimmäinen resepti, jota kyseisestä kirjasta olen kokeillut. Erityismaininta siitä, että kirjassa on paitsi hyviä ohjeita, niin se on myös ilo silmälle, sillä kirjan kuvitukseen ja taittoon on panostettu. Komponentit: Currytahna (tarkka ohje löytyy kirjasta, tämä ohje sen mukaan mitä itse tein) 4 salottisipulia (kaupassa ei ollut, joten käytin sen sijaan 1 ison makean sipulin) 4 valkosipulinkynttä 2

Vaniljakreemi-omenapiirakka

Tämä omenapiirakka syntyi vähän vahingossa, kun muiden leivonnaisten jäljiltä oli jäänyt tarpeita jotka sitten päätyivät piirakkaan. Ja lopputulos on ihan loistava, paras omenapiirakka mitä olen koskaan tehnyt taikka syönyt! Koska piirakka syntyi puolivahingossa, niin kuviakaan ei tullut sen valmistamisesta otettua, mutta ohjetta on helppo noudattaa ilmankin. Jo monen monta vuotta olen käynyt keräämässä omenoita läheisestä puistosta, jossa on omenapuita vaikka kuinka paljon, eikä niitä kai kukaan kerää, paitsi minä. Tänään oli kovia tuulenpuuskia ja omenoita oli tippunut maahan niin paljon, että keräsin kassillisen alta aikayksikön. En tunnista eri omenalajikkeita, mutta osa omenoista on makeita ja osa kirpeitä. Laitoin piirakkaan molempia ja hyvin tasapainottavat toistensa makuja. Tarpeet: 4 omenaa 1 dl vaniljakreemijauhetta 2 dl rasvatonta maitoa 1 dl kookoshiutale-mantelirouhesekoitusta (noin puolet ja puolet) 2 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 1 k

Appelsiini -pullakakku

Ihanan helppo ja herkullinen kakku ilman vatkausta ja veivausta. Helppo leikata ja tarjoilla vaikka leivoksena kuten kuvasta näkyy. Tätä tehtiin koulussa elintarviketeknologian tunnilla ja ihastuin. Jostain syystä olen alkanut pitää raikkaista hedelmäisistä leivonnaisista enemmän kuin tuhdeista suklaakakuista ym. suklaata sisältävistä leivoksista. Suklaata tulee syötyä nykyään tosi harvoin, kun aiemmin pystyin syömään kokonaisen levyn ihan kevyesti. Oonko mä tulossa vanhaksi?? Alkuperäisen ohjeen mukaan kakkuun tulee mantelirouhetta, mutta kun omassa kaapissa sitä ei ollut kuin lusikallinen jäljellä, käytin sen sijaan kookoshiutaleita ja kakusta tuli vähintään yhtä hyvää, jos ei parempaakin kuin mantelirouheen kanssa. Joten kumpainenkin käy, myös pähkinärouhetta voisi tähän kakkuun kokeilla. Ainekset: 125 g sulatettua margariinia tai voita 1,5 dl sokeria 1 muna 5,5 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhetta 1 dl kookoshiutaleita 2,5 dl appelsiinimehua + kananmunaa v