Iloista pääsiäistä! Vaikka tämä(kin) pääsiäinen kuluu töiden merkeissä, niin mieli on keväinen. Pääsin opiskelemaan Tredun leipuri-kondiittorilinjalle ja aloitan opiskelut elokuussa! Hoitoala jää taakse (ainakin joksikin aikaa, eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu) ja saan omistautua luovalle kokkaukselle ja leivonnalle kokopäiväisesti. Vuorotyö imee mehut välillä niin totaalisesti, ettei jaksa MITÄÄN muuta. Blogin päivittäminenkin on liian työlästä. Syksyllä siihen tulee muutos ja olen innoissani...toisaalta aivan paniikissa. Kuka hullu jää opintovapaalle vakityöstä, koittaa elää koulutustuella ja kuvittelee saavansa töitä uudelta alalta reilun neljänkympin iässä? No, minä hullu. Jos joka päivä miettii, että on aivan puhki töistään, niin sitten on tehtävä jotain. On oma nautintonsa hulluudessa, sen tietää hullut, sanoi joku viisas ja se on aivan totta.
Tässä pieni keväisen keltainen resepti vaikka pääsiäispöytään:
Mangorahka
2 dl vispikermaa vispattuna
4 dl maitorahkaa
n. 2dl mangososetta (mitä keltaisempaa haluaa, niin sen enemmän sosetta)
vanilliinisokeria maun mukaan
sokeria maun mukaan
Kaikki ainekset sekaisin ja valmista on. Sokeria saa laittaa aika reilusti, jos käyttää makeuttamatonta sosetta. Valmiin rahkan kannattaa antaa tekeytyä jonkin aikaa ennen kuin sen syö. Maku on parhaimmillaan oikeastaan vasta seuraavana päivänä.
Kuvaa rahkasta ei ole, koska tein sitä eilen ja kaikki on jo syöty.
Kommentit
Lähetä kommentti