Onpa kulunut tosi pitkä aika, kun viimeksi olen kirjotellut tänne mitään. Mutta en ole ehtinyt enkä jaksanut. Koulu etenee hurjaa vauhtia ja siellä on tullut leivottua ihan riittävästi niin kotona ei sitten kauheasti enää nappaa tarttua taikinakulhoon. Toki aina välillä tulee leipastua jotakin, mutta energia ei ole riittänyt ottaa kameraa käteen saatikka tietokonetta, jotta jotain tulisi laitettua muistiin.
Tämä kakku sai ideansa keittiökaappien siivoamisesta. Aamulla oma pää oli niin tukossa ja turvoksissa siitepölystä, ettei järki kulkenut yhtään ja sitten kuopus linkutti sohvalle vuotavin silmin ja jalkaansa valitellen (skuuttausvaivoja ja allergiaa) että kotipäivä vaikutti kertakaikkiaan parhaalta vaihtoehdolta. Hermo oli sen verran pinnassa kummallakin että minä aloin siivota keittiönkaappeja ja lapsi lelulaatikkoaan.
Keittiönkaappeja siivotessa hoksasin että minulla on mummon jäljiltä ihana tähtikakkuvuoka ja monta pussinpohjallista erilaisia kakunkoristeita. Lisäksi löysin esimerkiksi kaksi purkillista ja yhden pussillisen vaniljakreemijauhetta (ilmeisesti uskon lujasti vaniljakreemijauheeseen), kolme pakettia tomusokeria ja 5 pussillista erilaisia gluteenittomia jauhoja. Ja härkäpapuja vuodelta 2011. Eli kaappien siivous tuli tarpeeseen.
Tarkoituksenani oli tehdä ihan peruskakku, johon iskisin kakunkoristeita niin paljon kun mahtuu, mutta ei perkules ollutkaan munia yhtään, paitsi viiriäisen munia. Totesin että viiriäisen munista en ala kakkua väsäämään, vaan koitan tehdä kokonaan munatonta kakkua. Sovelsin Marttojen nettisivuilta löytynyttä kakkuohjetta ja kokeilin kolanmakuista mehua sekä kakkupohjaan että kakun kostutukseen, mutta pettymykseksi kolan maku ei maistunut valmiissa kakussa yhtään. Laimensin mehua aika paljon, joten ehkä mehu kannattaa jättää hyvin voimakkaan makuiseksi että kolan maku erottuu.
Kakkupohja:
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kolamehua
100 g sulatettua voita
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää mehu ja voi. Sekoita tasaiseksi ja levitä korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paina keskiosaa kuopalle niin kakku kohoaa tasaisemmin.
Paista uunin alaosassa n. 40-45 min. Kumoa kakku ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kakkupohja oli erittäin hyvänmakuista ja kuohkeaa, mutta myöskin erittäin murenevaa. Ehkä pyöreää kakkupohjaa olisi ollut helpompi käsitellä kuin tähdenmallista, joka hajosi aivan palasiksi ja kakun kokoaminen oli aikamoista palapeliä. Leikkasin kakun kahteen osaan ja käytin tosiaan sitä kolamehua kostukkeena. Laitoin kreemiä sekä kakun väliin että päälle ja sen avulla kakku pysyi hyvin kasassa. Koristelu ei ole vahvinta osaamisalaani, lähinnä vaan tinttasin päälle koristeita niin paljon kun mahtui.
Kakku on kaikinpuolin ihan ok. Lapsen mielestä maistuu ihan mokkapaloille, mitkä ovat hänen suurinta herkkuaan, joten kovin huonoa se ei voi olla.
Kommentit
Lähetä kommentti