Ruokakauppojen asiakaslehdistä löytyy aina hyviä reseptejä kokkailuun ja leipomiseen. Ikävä kyllä, muutkin ovat huomanneet saman asian ja monta kertaa on käynyt niin, että tietyt ruokatarvikkeet ovat lähikaupasta päässeet loppumaan, kun joka toisessa taloudessa kokataan sitä yhtä ja samaa. Niin kävi tälläkin kertaa: kaupan mantelilastuhylly oli aivan typötyhjä, joten piti jälleen kerran hieman soveltaa Yhteishyvä-lehden britakakkureseptiä. Mutta hyvää tuli silti!
Britakakun leipominen tuntui suorastaan kohtalon johdatukselta, kun työkaveri ohimennen mainitsi britakakun ihan toisessa asiayhteydessä ja sitten kotiin tullessa avasin Yhteishyvä-lehden ja siinä oli ohje. Koskaan ennen en ole kyseistä kakkua maistanut saatikka leiponut, koska olen kokenut jonkinlaista ennakkoluuloa marenkityyppisiä leipomuksia vastaan. Nyt oli pakko kokeilla.
4 munaa
150 g margariinia
4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
mantelilastuja (kaupasta loppu, joten käytin mantelirouhetta)
350 g mansikoita
2-3 sitruunan mehu
2,5 dl vispikermaa
200g vaniljatuorejuustoa
1,5 dl lemon curdia (jääkaapissa oli key lime curdia, joten käytin sitä)
Valmistus:
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota margariini ja 1,5 dl sokeria ja vatkaa keltuaiset joukkoon yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan ja sekoita joukkoon maito. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (sähkövatkaimella onnistuu varmasti). Lisää vatkauksen loppuvaiheessa 2 dl sokeria ja vatkaa vielä hetki. Vaahdon tulee olla kovaa ja kiiltävää eikä se valu kulhosta pois, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.
Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle hyvin varovaisesti ja ripottele mantelilastuja päälle. Minä käytin siis mantelirouhetta, kun lastuja ei kaupassa ollut. Paista uunissa 35 minuuttia 175 asteessa.
Kommentit
Lähetä kommentti